Dog Sur Mer?

Dog Sur Mer werd eind 2020 opgericht in De Haan (8420), de mooiste badplaats van de Belgische kust en is een woordspeling op De Franstalige benaming van De Haan (aan zee): "Coq-sur-mer". "Dog" slaat uiteraard op onze centrale figuur: de hond. "Sur Mer" duidt aan dat we gelegen zijn aan zee. De "hond aan de zee" verwijst ook naar de symbiose met de zee, het strand, de duinen, de Duinbossen en één van onze andere passies: watersporten. In het thema "kenniscentrum" kan je o.a. proeven van watersport workshops met je hond zoals kajakken, Stand-up paddle boarden (SUP), maar ook gewoon (zee)watergewenning en (zee)zwemmen.

Wij waren jarenlang instructeur en hoofdinstructeur bij Dogs For Fun (hondenschool Canis Merendree vzw). Daar zijn we er in geslaagd een "klassieke" maar wel progressieve hondenschool te laten integreren met een "gedragcentrum" (zie ook visie Dogs For Fun). Wegens de te verre afstand en moeilijke combinatie met professionele activiteiten zijn we begin 2020 gestopt bij Dogs For Fun. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. In nauwe samenwerking met dierenartsenpraktijk Peter en Annelies Breemersch, zijn we dan uiteindelijk gestart met Dog Sur Mer. Met een nieuwe naam maar dezelfde visie en passie als vroeger.

Wie zijn we?

Sven Van Daele heeft jarenlange ervaring met hondentraining, vnl. gehoorzaamheid en agility. Hij was tot 01-01-2020 hoofdinstructeur bij DOGS FOR FUN; één van de meest progressieve hondenscholen van België.

Sven houdt zich bezig met alles wat het "gedragcentrum" betreft.

  • 15 jaar lid geweest bij Dogs For Fun (HS Canis Merendree vzw), waarvan 5 jaar hoofdinstructeur

  • Gediplomeerd Hondengedragsdeskundige (Syntra Hasselt)

  • Zelfstandig hondeninstructeur (Syntra Sint-Niklaas)

  • Instructeur KKUSH sectie 4C (agility)

  • Instructeur KKUSH sectie 4B (gehoorzaamheid)

  • Diverse lezingen en workshops o.a. aan de universiteit GENT (UG)

Mieke De Smet is de partner van Sven.

Mieke heeft jarenlange ervaring met hondentraining, vnl. gehoorzaamheid en agility. Zij was tot 01-01-2020 instructeur bij DOGS FOR FUN; één van de meest progressieve hondenscholen van België.

 

Zij geeft assistentie wat opvoeding en training betreft, o.a. de puppycursussen, instroomcursussen, gehoorzaamheid, agility e.d.

  • Instructeur KKUSH sectie 4C (agility)

  • Instructeur KKUSH sectie 4B (gehoorzaamheid)

  • Diverse lezingen en workshops