Assessement

Een assessment is eigenlijk een gedragstest. Als hondengedragsdeskundigen zijn wij opgeleid om gedragstesten uit te werken en af te nemen. Naast de bestaande testen zoals de campbell-test, Mag-test, TOP-test ontwikkelen wij zelf testen voor diverse doeleinden. Elke test wordt gefilmd en je ontvangt een verslag. De testen worden, afhankelijk van welke test of wat het probleem is, afgenomen in De Haan, bij jou thuis of op locatie.

De prijzen vind je hier

Een greep uit ons aanbod:

Assessment BASIC Deze gedragstest is (indien nodig) inbegrepen in een gedragsanalyse. Deze "socialisatie" test kan voor diverse doeleinden gebruikt worden zoals de geschiktheid om deel te nemen aan groepslessen op een hondenschool of als specifieke test bij gedragstherapie. In deze test bepalen we o.a. op welke afstand en hoe jouw hond reageert op bepaalde prikkels (meestal gaat dit over mensen of andere honden). We trachten zo per prikkel de "drempelwaarde" te bepalen; de afstand waarop idealiter getraind kan worden. Je vult vooraf een beperkte vragenlijst in (enkel indien er geen gedragsanalyse is). De test zelf neemt ongeveer een half uur in beslag.
Assessment RESOURCE In deze test zoeken wij uit welke bestaansbronnen jouw hond belangrijk vindt. Dit kan gebruikt worden om een perfecte beloning te zoeken bij je trainingen, maar ook als hulpmiddel bij gedragstherapie. Je vult vooraf een beperkte vragenlijst in (enkel indien er geen gedragsanalyse is). De test zelf neemt ongeveer een kwartier in beslag.
Assessment COMMUNICATIE Hier zoeken we uit hoe jij en je hond met elkaar communiceren. Deze test kan gebruikt worden om een betere band te leren ontwikkelen met jouw trouwe viervoeter. Je vult vooraf een beperkte vragenlijst in (enkel indien er geen gedragsanalyse is). De test zelf neemt ongeveer een half uur in beslag.
Assessment
OP MAAT
Wil je iets speciaal testen, laat het ons weten. Wij proberen je te helpen om een representatieve en valide test te ontwikkelen.
Asessment
CAMPBELL
De test van Campbell maakt het mogelijk om het karakter en de vaardigheden van puppies te evalueren. Het is een hulpmiddel om de puppy te kiezen die het best bij jou past uit een nestje. Deze test wordt uitgevoerd bij pups van 7 weken EN uiteraard enkel mits toestemming van je fokker. Deze test neemt ongeveer 10 minuten in beslag per hond.

 

Hier zie je een voorbeeld van een resource test