GEDRAGCENTRUM

Het gedragcentrum is 'the place to be' als jouw hond "gedragsproblemen" vertoont. Er is pas sprake van "probleemgedrag" als de eigenaar van de hond EN/OF de omgeving dit zo ervaart. DOG SUR MER is er om jou te helpen bij het oplossen van dit probleemgedrag of trachten dit gedrag binnen aanvaardbare grenzen te brengen.

Prijzen zijn hier terug te vinden

Bij DOG SUR MER hebben we in ons gedragcentrum sinds kort 2 mogelijke "trajecten" die je kan volgen:

Traject 1: Het "gedragsconsult" - eventueel aangevuld met een instroom-cursus
Traject 2: Het "leertraject CTRL-ALT-DELETE" - eventueel aangevuld met een "gedragsconsult"

Meer info over beide mogelijke trajecten lees je hieronder. We nodigen je alvast uit om onze voorstelling en onze visie alvast eens door te nemen.

Naast het "gedragsconsult" en het "leertraject CTRL-ALT-DELETE" kan je in het gedragcentrum terecht voor onder meer:

Weet je niet goed wat voor jou geschikt is? Dan komen wij graag bij jou langs voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek krijg je heel wat uitleg over methodieken en technieken, over onze manier van aanpak en geven we een overzicht van de verschillende mogelijkheden in functie van het probleem van je hond. Een intake gesprek duurt ongeveer 2 uur en kost €50 (er worden geen verplaatsingskosten gerekend). Het intakegesprek is gratis indien je achteraf kiest voor een gedragsanalyse, puppycursus PC10/PC20, Instroomcursus IC10/IC20 of leertraject CTRL-ALT-DELETE.

Traject 1 - Het "gedragsconsult" - eventueel aangevuld met een instroom-cursus

Veel zelfverklaarde hondengedragstherapeuten en de meeste hondentrainers op een hondenschool werken voornamelijk op het zichtbaar probleemgedrag. Wij; als gediplomeerde hondengedragsdeskundige; werken in principe op 3 niveau's: prikkel, motivatie en gedrag.  Pas als we de oorzaak kennen, kunnen we doelbewust gaan werken.

Indien je hond duidelijk afgebakend "probleemgedrag" vertoont, zullen we voorstellen om te starten met een "gedragsconsult".
Vermits de meeste personen weinig tot geen notie hebben van de modernste trainingstechnieken, nemen veel mensen bijkomend enkele privé-lessen. Gelet op het probleemgedrag, is de instroomcursus van 20-lessen (IC20)  hiervoor het meest aangewezen. Uiteraard kan je opteren om minder of geen bijkomende lessen te nemen. Bij het gedragsconsult is zowieso een half uur gratis les voorzien. Meer info over deze lessen vind je hier.

Traject 2: Het "leertraject CTRL-ALT-DELETE" - eventueel aangevuld met een "gedragsconsult"

Vermits we regelmatig geconfronteerd worden met hondjes (vaak uit een asiel of uit het vroegere Oostblok) die "overprikkeld" zijn en reageren op heel veel verschillende prikkels, hebben we nu ook een "leertraject CTRL-ALT-DELETE". Vaak is het probleemgedrag van deze honden moeilijk af te bakenen en zijn er tal van kleine en grote "problemen". Daarom hebben we het "leertraject CTRL-ALT-DELETE" ontwikkeld. Hierin begeleiden we jou in 20-lessen, specifiek gericht op overprikkeling en reactiviteit. Indien tijdens deze lessenreeks toch specifiek "probleemgedrag" opduikt, kan dan facultatief nog worden overgaan tot een "gedragsconsult" voor dit specifieke probleem.